Forradalmi Forrás

Forradalmi Forrás

"Magyarországon nincs osztálytársadalom!"

2019. július 10. - Forradalmi Forrás

1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://forradalmiforras.blog.hu/api/trackback/id/tr7214935820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras1951 2019.07.11. 11:00:05

Jujj! Most agyon fogtok ütni ...

Ez bizony olcsó demagógia. Igencsak nem-marxista megközelítés, ami az osztály-viszonyokat (valójában a kizsákmányolás kategóriáját) nem termelési, hanem elosztási viszonyként ábrázolja.

Emlékszem, hogy gyerekkoromban (1950-es, 1960-as évek) hányszor hallottam: "De jó lenne, ha minket kizsákmányolnának - úgy, mint Nyugat-Európa munkásait" Azután jött a rendszerváltás (nem csak nálunk, hanem az egész "létezett szocializmusban" és Nyugat-Európa munkásai elkezdtek a korábbinál - relatíve persze, a gazdasági fejlődést figyelembe véve - sokkal rosszabbul élni, miközben a "létezett szocializmus" kizsákmányolásra áhítozó polgárai - többségükben - megtapasztalták, hogy az nem jobb, hanem rosszabb, mint a "létezett szocializmus" életnívója. Persze ma már egy csomó hajléktalannak is van mobiltelefonja ...
süti beállítások módosítása